Over Luz Dary

I would rather be ashes than dust! I would rather that my spark should burn out in a brilliant blaze than it should be stifled by dry-rot. I would rather be a superb meteor, every atom of me in magnificent glow, than a sleepy and permanent planet. The function of man is to live, not to exist. I shall not waste my days trying to prolong them. I shall use my time.”

-Jack London-

yoga, women's health
overluz_extrafoto

Luz Dary is al meer dan 12 jaar werkzaam als yogadocente, begonnen in Amerika, toen Engeland, China, India en nu Nederland. Daarnaast heeft ze ook veel vrouwen geholpen op privé basis met allerlei fysieke en hormonale klachten. Haar yogalessen zijn speciaal voor de gezondheid van de vrouw en zijn gebaseerd op rustige toegankelijke bewegingen met de focus op het terugbrengen van plezier in lichaam en geest. De keuze van Luz om specifiek met vrouwen te gaan werken, kwam nadat ze al jaren aan zwangere dames zwangerschapsyoga had gegeven. Zwangerschapsyoga is haar grote passie, naast de WellWoman yogalessen, het aanreiken van de verschillende mogelijkheden om moeders te ondersteunen vòòr de zwangerschap, tijdens en natuurlijk ook daarna, hielpen haar om meer inzicht te verkrijgen in hormonen, bekkeninstabiliteit, verzwakte bekkenbodemspieren en de emotionele aspecten. Luz merkte dat de hormonen waar vrouwen al heel vroeg in hun leven mee te maken hebben, een groot effect hebben op de wellbeing. Naast vakkundige kennis over de anatomie van het lichaam, weet ze ook veel over de holistische benadering van lichaam en geest. Luz Dary Schilt heeft zelf 3 kinderen en woont weer in Vlaardingen, na 15 jaar de wereld over gereisd te hebben. Naast het welzijn van de vrouw vindt zij het ook belangrijk om meer te weten over psychosomatische klachten. En doet nu een psychosocial counselling study, op bachelor/HBO niveau, om meer aandacht te besteden aan hoe ons lichaam en welzijn reageert op onze omgeving.

“A woman is the full circle. Within her is the power to create, nurture and transform” – Diane Mariechild

Daarom vind Luz Dary het zo belangrijk om yoga voor de vrouw aan te bieden. Vragen als; wat zijn de mogelijkheden om met je hormoon schommelingen om te gaan? Wat is de connectie tussen hormonen en emoties? Wat gebeurd er wanneer je problemen krijgt met de menstruatie, of wat gebeurt er nu eigenlijk in de menopause, waarom verlies ik mijn haar na de zwangerschap? Hoe werkt stress en spanning op het vrouwen lichaam? Hoe kan WellWoman yoga mij nu helpen? En waar kan je terecht met al jouw vragen over zwangerschapskwaaltjes op holistisch en emotioneel niveau? Luz besteed aandacht aan al deze vragen en geeft maatwerk af aan de vrouwen. Ook met lichamelijke klachten kan je bij haar terecht en je hoeft je ECHT NIET in een pretzel te veranderen! 

Wil je meer weten over de WellWoman yogalessen, over zwangerschapsyoga of yoga voor in de kraamtijd, neem dan contact met ons op WhatsApp: 0612457452

© 2019 YogaWella
Ontworpen door Beabudai Design

Minder stress in 5 minuten!

Schrijf je dan in voor de YogaWella nieuwsbrief en krijg gratis mijn 3 unieke yoga technieken voor meer ontspanning.

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.