Mijn zoektocht naar zwangerschapsyoga

“Here is to strong women, may we know them, may we raise them, may we be them”

Mijn zoektocht naar een zwangerschapsyoga opleiding die meer bracht dan alleen maar lichaamsbeweging viel niet mee. Ik wilde graag op mijn reis naar het moederschap meer weten dan alleen hoe een baby ter wereld te brengen. Zou jij ook niet graag willen weten hoe je jezelf en jouw kind zo optimaal mogelijk kan ondersteunen in jouw zwangerschap? Vragen als; hoe kan je met jouw baby een band scheppen, ook al is de baby nog in jouw buik. Of vragen als wat zijn de mogelijkheden om met je hormoon schommelingen om te gaan? Waar kan je terecht met al jouw vragen over zwangerschapskwaaltjes op holistisch en emotioneel niveau? Zwanger zijn betekent dat er twee geboortes gaan plaats vinden, jouw geboorte als een moeder en de geboorte van jouw baby. En alle vragen die daarbij horen zijn van belang om een gezonde en fijne zwangerschapstijd tegemoet te gaan.

Dit begreep ik pas na de geboorte van mijn eerste dochter, een spoed keizersnee onder gehele narcose, was nou niet bepaald mijn ideaal beeld van een bevalling. Ik had persoonlijk veel angst opgebouwd om te bevallen en had nog oude verborgen angsten en twijfels over mijn betrouwbaarheid als moeder. Mijn yoga opleiding had me zover geholpen maar de voorbereiding op het moederschap vergt een hele andere dimensie. Een dimensie dat werkt op therapeutisch niveau. Dit was het moment dat ik besloot een betere en uitgebreidere zwangerschapsyoga training te volgen en zo kwam ik terecht bij Birthlight.

Eindelijk kwam ik thuis, in een organisatie, die wel lichaam en geest samen bracht, die extra informatie gaf over de anatomie van het vrouwen lichaam, uitleg gaf over de dynamiek van hormonen en de rol van emoties. Een organisatie die wist dat als je een gezond en blij kindje ter wereld wilt brengen je bij de moeder moet beginnen. Maar ook nadruk legt op de wijsheid dat het zwangerschapsproces geeft en hoe jij als vrouw daar naar kan leren luisteren. Mijn tweede dochter is op een natuurlijke manier geboren in het ziekenhuis en mijn zoon zelfs thuis, dit nog wel na een keizersnee in mijn eerste zwangerschap. En toen nog wonende in het buitenland, wat een hele gebeurtenis is geweest. Maar ik had wel succesvol de zeeën van hormonen en emoties genavigeerd in alle drie mijn zwangerschappen.

Door de te late diagnose met endometriosis, was ik ondertussen onvruchtbaar verklaard. Was het niet voor de verschillende operaties en handelingen die ik moest ondergaan om uiteindelijk zwanger worden. Daarnaast, komt ook nog eens bij, dat ik in mijn derde zwangerschap bekkeninstabiliteit ontwikkelde.

Het is op deze wijze dat ik tot de conclusie kwam, hoe belangrijk zwangerschap kan zijn voor moeder en kind op allerlei niveaus, na vele moeders geholpen te helpen over de hele wereld, weet ik zeker dat ook Birthlight jou veel ondersteuning kan geven in jouw zwangerschap.

Zou jij ook willen weten hoe je emotioneel, mentaal en fysiek sterk in je zwangerschap kan staan, schrijf je dan in voor onze yogalessen in Vlaardingen

© 2018 YogaWella
Ontworpen door Beabudai Design
English

Minder stress in 5 minuten!

Schrijf je dan in voor de YogaWella nieuwsbrief en krijg gratis mijn 3 unieke yoga technieken voor meer ontspanning.

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.